pasta de dinti

Pasta de dinti expira? Ce spun specialistii

Unii oameni au obiceiul de a cumpara mai multe produse decat au nevoie de la magazin, mai ales atunci cand sunt la reducere. Ca si cele mai multe produse consumabile, pasta de dinti este unul dintre elementele care intra in vanzare atunci cand magazinul are un stoc mare la dispozitie. De aceea, unii consumatori se intreaba daca pasta de dinti are o data de expirare.

S-ar putea sa fiti surprinsi sa aflati ca pasta de dinti, ca si produsele alimentare si medicamentele, are o perioada de valabilitate limitata. Administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA) clasifica pasta de dinti in categoria cosmetice care ar trebui sa includa o lista de ingrediente active in ambalajul lor. Pasta de dinti poarta, de asemenea, sigiliul oficial al asociatiei americane dentare si se presupune ca indica data de expirare.

Cand expira?

Pasta de dinti are o durata de valabilitate stabilita de doi ani de la fabricare. Cele mai multe paste de dinti contin fluor, ingredientul activ care va protejeaza dintii impotriva cariilor. Perioada de valabilitate este momentul in care tot continutul de fluorura este disponibil pentru a se lega de smaltul dintelui pentru a-l intari impotriva cariilor provocate de acid.

Daca pasta de dinti nu este folosita in decurs de doi ani, ionii de fluorura nu isi pot face treaba eficient. In plus, pasta de dinti se poate schimba in culoare, grosime si gust. Nu veti obtine aceleasi beneficii de la utilizarea unui tub proaspat de pasta de dinti atunci cand utilizati unul care este mai vechi de doi ani.

Ce se intampla daca folositi pasta de dinti expirata?

Potrivit medicilor stomatologi si expertilor FDA, nu exista nici un risc serios in utilizarea de pasta de dinti expirata. Cu toate acestea, puteti beneficia mai putin de continutul de fluor, ceea ce inseamna o protectie mai redusa impotriva cariilor dentare.

Dupa doi ani, continutul de fluor si eficacitatea in pasta de dinti nu pot fi garantate de producatori, astfel incat dintii dumneavoastra pot deveni vulnerabili la acumularea de placi si la deteriorare. Prin urmare, este intotdeauna cel mai bine sa utilizati un tub proaspat de pasta de dinti cand va periati dintii pentru a va asigura sanatatea orala si dentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *