parfum

Obiceiuri de zi cu zi care pot dauna sanatatii noastre

Renunțarea la obiceiurile dăunătoare poate fi dificilă. Este chiar mai dificil să renunțăm la acele lucruri pe care, în mod normal, le considerăm benefice pentru noi, dar care, de fapt, pot afecta trupurile noastre. Am realizat o listă a obiceiurilor obișnuite care pot provoca mai mult rău decât bine.

Va abtineti de la strănut

Când închidem gura și ne prindem nasul într-un efort de a preveni strănutul, presiunea intracraniană crește semnificativ. Fluxul de sânge în creierul nostru este întrerupt, iar vasele de sânge și țesutul nervos sunt comprimate. Acest lucru poate duce la dureri de cap, la deteriorarea vaselor și chiar la probleme de auz. Nu vă opriți niciodată de la strănut.

Folositi telefonul înainte de a merge la culcare

Lumina artificiala noaptea suprima productia de hormon melatonina care regleaza somnul si starea de veghe. Melatonina scăzută poate duce la depresie, cancer, obezitate, boli de inimă și sistem imunitar fragil. Astfel, dacă dormiti mai devreme, este o alegere rezonabilă pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

tele

Depozitarea alimentelor în recipientele din plastic

Multe cutii din plastic conțin substanțe chimice artificiale, cum ar fi ftalat și bisfenol, care ajută la menținerea flexibilității lor. Dacă sunt păstrate mult timp în cutii de plastic, astfel de substanțe se pot infiltra în produsele alimentare. Imbibarea acestora poate avea un efect asupra sistemului endocrin. Este o idee mult mai bună de a depozita alimente în recipiente fabricate din sticlă, oțel inoxidabil sau material ceramic.

Periati dinții după ce ați mâncat

Stomatologi au recomandat mult timp sa va spalati dinții cel puțin 30 de minute după ce ati mâncat. Dacă este posibil, o oră este chiar mai bună. Alimentele și băuturile – în special cele care sunt foarte acide – au un efect asupra smalțului dintelui, precum și a stratului sub acesta (dentină). Mișcarea periuței dvs. de dinți împinge acidul mai adânc și mai aproape de dentină. Acest lucru poate duce la sensibilitate extremă și la deteriorarea smalțului.

dinti

Folosirea excesiva a săpunului antibacterian

Un număr mare de bacterii utile trăiesc pe suprafața pielii, jucând un rol în protejarea corpului. Dacă folosim săpun antibacterian prea des, ajungem să ne sterilizeze mâinile, ceea ce, la rândul său, creează posibilitatea ca bacteriile dăunătoare să intre în corpul nostru. Dermatologii recomandă utilizarea săpunului antibacterian pentru tăieturi si zgârieturi. Nu-l utilizați pentru a vă spăla mâinile mai mult de două ori pe săptămână

Folositi parfum

Substanțele sintetice sunt adesea folosite pentru a face parfum, deoarece produc arome mai puternice și sunt mai ieftine decât uleiurile naturale. Aceste substanțe pot provoca amețeli, greață și somnolență. De asemenea, ele irită ochii, gâtul și pielea. Este o idee mai bună să schimbați parfumurile pentru uleiurile esențiale sau să le aplicați numai într-o cameră bine aerisită.

parfum

Purtați blugi strâmți

Deși pot fi la modă, blugii strânsi apasă constant pe piele și terminațiile nervoase. Acest lucru provoacă un sentiment constant de disconfort care poate duce la probleme cu sistemul nervos. Ca și cum acest lucru nu ar fi destul de rău, fluxul redus de aer spre picioare poate provoca mâncărime și furnicături, și în cele din urmă vă amorți picioarele.

Beti suc proaspăt stors

Nu toată lumea știe că sucul de fructe proaspăt stors este bun pentru dvs. numai în cantități mici. În cazul anumitor boli, sucurile pot provoca chiar vătămări grave ale corpului. De exemplu, sucul de struguri nu este recomandat pentru persoanele supraponderale sau cu diabet zaharat. În plus, sucurile sunt alergeni puternici. Ar trebui să aveți grijă să le dați copiilor: să le oferiți numai cantități mici și, dacă este posibil, să consultați un medic în prealabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *