suc de struguri

Cum sa faci suc de struguri acasa

De la a fi folositi ca deserturi pacatoase, pana la a fi numiti ca ingrediente principale in procesul de fabricare al vinului, nu degeaba strugurii sunt cunoscuti ca regii fructelor. Strugurii vin in diferite soiuri, precum si culori – verde, rosu, albastru, violet si negru. In timp ce majoritatea productiei de struguri din lume este utilizata de industria vinicola, restul este consumat ca fructe si o mica parte este folosita pentru fabricarea fructelor uscate.

Beneficiile de sanatate ale strugurilor includ capacitatea de a trata constipatia, indigestia, oboseala, tulburarile renale, degenerescenta maculara si prevenirea cataractei. Strugurii sunt unele dintre cele mai populare fructe din lume datorita gustului, texturii, aromei, varietatii si usurintei portabilitatii. Acest fruct popular si delicios este, de asemenea, ambalat cu o multime de substante nutritive importante.

Sucul de struguri de casa este racoritor si sanatos

Realizarea sucului de struguri este o alternativa ieftina si sanatoasa pentru cumpararea acestuia din magazin. Este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a va bucura de antioxidantii puternici si de alte beneficii pentru sanatate ale strugurilor.

Pentru a face suc de struguri, veti avea nevoie de urmatoarele elemente:

    • Strecuratoare
    • Vas mare
    • Zdrobitor de cartofi
    • Sita sau tifon
    • Zahar
    • Recipient mare
    • Struguri
  • Pentru a incepe, alegeti tipul de struguri preferati. (Incercati struguri negri sau rosii fara seminte)Indepartati strugurii din tulpini si plasati-i in filtru.
  • Spalati strugurii cu apa rece.
  • Se toarna strugurii intr-o oala mare si se foloseste zdrobitorul de cartofi pentru a zdrobi strugurii si pentru a extrage sucul.
  • Gatiti strugurii la foc mediu (aproximativ 150 ° F) timp de 10-15 minute, reducand mai mult caldura in cazul in care sucul incepe sa fiarba.
  • Strangeti sucul pintr-un recipient mare folosind fie o sita, fie tifon.
  • Turnati sucul in oala mare, adaugati zahar dupa gust si reincalziti la temperatura medie pana cand zaharul se dizolva.
  • Se toarna sucul inapoi in recipient si se raceste. Daca preferati sa va bucurati imediat, turnati peste gheata si serviti imediat.
  • Daca gasiti sucul prea dulce sau puternic, diluati-l cu suc de lamaie, suc de mere sau cu apa pentru bautura perfecta de casa.
  • Daca nu aveti timp sa faceti acest lucru in “stilul de moda veche”, consultati reteta noastra simpla de suc de struguri de casa pentru o versiune fara gatit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *