cum alegi un pepene verde bun

Cum sa alegi cel mai bun pepene verde

Sosirea verii este momentul ideal pentru a va bucura de aceasta delicatete. Va oferim niste sfaturi pentru a alege cel mai bun pepene verde.

Sosirea verii aduce in mod inevitabil pepeni verzi si pepeni galbeni pe mesele tuturor. Aceste fructe rosii delicioase sunt alcatuite din apa aproape 100%, astfel incat, pe langa faptul ca au un gust foarte bogat, ele ofera hidratare esentiala pentru cele mai fierbinti zile. Am compilat trucurile infailibile astfel incat, atunci cand mergeti sa cumparati un pepene verde, veti avea dreptate si va veti bucura de dulceata sa.

Cum sa alegi cel mai bun pepene verde

cum alegi un pepene verde bun

Trucul lovirii pepenenelui verde

Sigur ca l-ati vazut pe bunicul dvs. ca loveste pepenele verde si a auzit sunetul pe care il produce. Aceasta traditie veche raspunde la o intrebare stiintifica: daca sunetul care se aude este gol si uscat, pepenele verde este copt si este timpul sa-l mancati. Daca, pe de alta parte, sunetul pare ca si cum ar avea un ecou, este mai mult decat posibil ca fructul sa nu fie suficient de dulce. Vezi si alte articole peĀ presaonline.net.

Forma cea mai rotunda posibil

Departe de a raspunde la o intrebare estetica, alegerea unui pepene verde rotund, fara protuberante, poate aduce fericire la nivelul gurii. In cazul in care fructul prezinta lovituri sau fisuri, este posibil ca lumina si / sau apa sa nu fi ajuns intr-o maniera continua si omogena, ceea ce poate provoca modificari ale culorii si texturii.

Luminozitate si culoare

Un pepene verde care este gata de mancat cand coaja lui este verde inchis si nu straluceste. Daca suprafata pare ca a fost lustruita, poate indica faptul ca nu este suficient de matur. Tonul galbui pe care il are in unele dintre zonele sale, este cunoscut sub numele de “pete de sol” si indica locul in care pepene verde a fost in contact cu pamantul. Cu cat este mai galbena aceasta pata, cu atat mai matur va fi pepenele verde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *