deshidratare

Ce se intampla cu corpul nostru cand nu bem suficienta apa

Cat timp puteti supravietui fara sa beti apa? Nu mult timp – desi putem trai fara hrana de la o saptamana pana la o luna, lipsa de apa suficienta va afecta negativ sanatatea dumneavoastra dupa doar o zi. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor subvalueaza importanta apei. De fapt, doua treimi din corpul dvs. este alcatuit din apa, astfel incat chiar daca deveniti usor deshidratat, vetiĀ vedea modificari vizibile ale sanatatii.

Ce s-ar intampla daca nu consumati suficienta apa?

Deshidratare

Deshidratarea este de obicei primul efect al consumului de apa insuficient. Persoanele deshidratate prezinta deseori sete, dureri de cap si uscaciune in gura, buze, limba si piele. Atunci cand deshidratarea devine mai grava, simptomele pot include oboseala, imposibilitatea de a urina sau dureri, confuzie, ameteli si dureri in piept. Deshidratarea apare de obicei din cauza lipsei de lichid, dar poate fi rezultatul unor afectiuni precum diabetul. Copiii sub cinci ani si varstnicii sunt mai sensibili.

Temperatura corpului

Apa din interiorul corpului dvs. actioneaza ca un mecanism de racire, atat pentru pielea exterioara, cat si pentru organele interne, in special dupa exercitiile fizice. Acest sistem de racire intern poate sa nu functioneze corect daca nu beti suficienta apa, ceea ce poate provoca crampe, ameteli, oboseala severa si bufeuri.

Constipatie si probleme digestive

Pentru o miscare eficienta a intestinului, aveti nevoie de multa apa. Daca nu consumati suficienta apa, poateĀ duce la cresterea toxinelor si cresterea in greutate si veti incepe sa va simtiti teribil. Constipatia pe termen lung poate duce la numeroase probleme de sanatate, inclusiv sindromul de suprasarcina toxica, alergii si probleme digestive, sindromul intestinului iritabil, greata, durere abdominala si apetit redus.

Ulcerul stomacal

In stomac, exista o captuseala mucoasa constand din 98% apa si 2% bicarbonat de sodiu, care ajuta digestia si protejeaza stomacul prin neutralizarea acizilor digestivi. In timpul deshidratarii, stomacul nu poate produce in mod eficient aceasta mucoasa, deoarece nu exista suficient lichid disponibil. Acest lucru poate duce la un stomac prea acid, impreuna cu arsuri la stomac, producand ulterior ulcer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *