arcul de triumf

Ce sa vizitezi in Bucuresti – 5 destinatii de top

Bucurestiul este capitala si cel mai mare oras din Romania. Este, de asemenea, o destinatie nu foarte populara initinerariile celor mai multi calatori. Bucurestiul, care a fost odata cunoscut sub numele de “Micul Paris al Estului”, gazduieste o arhitectura superba, multe atractii interesante si un oras in care calatorii vor avea cu siguranta parte de distactie. Urmatoarele sunt doar cateva din atractiile care nu pot fi ratate in Bucuresti.

1. Palatul Parlamentului

Dupa Pentagon, Palatul Parlamentului este cea de-a doua cea mai mare cladire administrativa din lume. Constructia acestei cladiri masive si generoase, a fost conceputa in 1984. Totusi, nu a fost inca finalizata pana in prezent. Cladirea neoclasica, care are mai mult de 3.000 de camere, este – in multe feluri – un memento pentru poporul roman a exceselor perioadei comuniste, mai ales ca a fost construita intr-o perioada in care majoritatea cetatenilor sai erauĀ foarte saraci. Aceasta este una dintre cele mai populare atractii turistice din Bucuresti, deci este recomandat ca vizitatorii sa cumpere biletele in avans.

palatul parlamentului

2. Parcul Herastrau

Acest parc, cel mai mare din Bucuresti, este situat in jurul lacului Herastrau si este, de asemenea, langa Muzeul Satului. Deschis pentru prima oara in 1936, Parcul Herastrau ofera oaspetilor o evadare minunata din oras. Printre numeroasele sale caracteristici se numara traseele, o gradina japoneza si un teatru in aer liber care gazduieste spectacole. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de plimbari cu barca pe lac sau pot inchiria biciclete pentru a face ciclism in jurul parcului. Exista, de asemenea, numeroase restaurante situate in jurul Parcului Herastrau.

herastrau

3. Biserica Stavropoleos

Situat in Orasul Vechi, Biserica Stavropoleos este o biserica mica, draguta, construita in 1724. Este cunoscuta pentru stilul arhitectural Brancovan unic si pentru usile sale frumoase, sculptate. Biserica Stavropoleos contine, de asemenea, cateva artefacte interesante, inclusiv tronul Domnului Nicolae Mavrocordat. Biserica a fost initial parte a unui han si a avut, de asemenea, o manastire, dar ambele au fost demolate pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Chiesa di Stavropoleos 2

4. Muzeul Satului

Situat pe malul lacului Herastrau, acest muzeu in aer liber gazduieste cateva sute de case istorice, ferme si alte structuri care au fost mutate din locatiile lor originale din Romania si reconstruite pe acest sit. Muzeul Satului National Dimitrie Gusti a fost infiintat in 1936, iar majoritatea structurilor sale dateaza din mijlocul secolului al XIX-lea. Exista insa cateva care sunt chiar mai in varsta. De exemplu, unele structuri din Berbesti, o regiune situata in inima Romaniei, dateaza din 1775. Muzeul Satului este o necesitate pentru oricine nu va avea nici o sansa sa se aventureze din Bucuresti pentru a vedea peisajul romanesc.

muzeul satului

5. Ateneul Roman

Deschisa in 1888, aceasta cladire uimitoare, neoclasica, gazduita este una dintre cele mai cunoscute repere ale Romaniei si gazduieste Orchestra Filarmonicii George Enescu. Este, de asemenea, unul dintre locurile folosite in cadrul Festivalului de Muzica bienala George Enescu, cel mai mare eveniment cultural international din Romania. Ateneul Roman are un numar de aproximativ 800 de oaspeti, iar peretele circular interior este decorat cu o fresca care prezinta momente importante din istoria Romaniei.

ateneul roman

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *