laptop online

7 lucruri esentiale de luat in considerare inainte de a cumpara un laptop

Cand vine vorba de achizitionarea unei forme de tehnologie, merita sa fim bine informati. De la smartphone-tablete la computere desktop si laptop-uri, exista intotdeauna ceva de cercetat.

Deci, care sunt unele lucruri pe care ar trebui sa le cautati atunci cand intentionati sa cumparati un laptop? Mai jos este o lista cu cele mai importante.

1. Cicluri de garantie si eliberare

Acesta este un factor cheie atunci cand faceti cumparaturi orice piesa de tehnologie, dar mai ales un laptop. In general, au o durata de viata mai scurta decat se spune, pentru ca sunt purtate dintr-un loc in altul sau de la o clasa la alta. Multe companii ofera deja o garantie standard produselor lor, dar niciodata nu strica sa cereti acoperire extinsa.

2. Caracteristicile de securitate

Acesta este unul dintre aspectele cele mai importante ale alegerii unui laptop. Exista atat de multe site-uri azi care ar putea infecta din neatentie o piesa de tehnologie. Prin adaugarea de caracteristici de securitate la unele optiuni potentiale incorporate, se va asigura o durata lunga de viata a dispozitivului.

3. Porturi si extensibilitate

Un alt aspect care trebuie luat in considerare este numarul de dispozitive pe care cineva cauta sa le conecteze la laptopul lor. Fie ca este vorba despre un smartphone, aparat de fotografiat sau un player muzical portabil. O varietate de porturi (si eventual stocare suplimentara) sunt necesare.

4. Stocarea si memoria

O alta componenta cheie pentru achizitionarea unui laptop este nevoia de stocare si memorie. Indiferent daca unitatea este pur si simplu utilizata pentru luarea de note sau jocuri, este necesara o anumita forma de stocare interna. Unii pot chiar sa aleaga o unitate de hard disk externa suplimentara pentru a face backup. Aceasta este o optiune excelenta daca documente pretioase sunt stocate pe laptop.

5. Procesor si grafica

Desi acest lucru nu pare important la inceput, exista o diferenta semnificativa vazuta intre computerele cu un procesor solid si cele fara. Și grafica este esentiala daca laptopul este folosit pentru sarcini simple de zi cu zi sau jocuri intense.

6. Dimensiunea si rezolutia ecranului

Este un factor important. Daca cineva are probleme cu vederea, un ecran mai mic poate pune stres inutil asupra ochilor. Dar un ecran prea mare poate fi greoi daca laptopul este purtat la si de la locul de munca sau de la scoala. Rezolutia, desigur, este de asemenea cruciala. Rezolutia slaba va avea ca rezultat un aspect pixelat care face ca un ecran mai mic sa fie dificil de examinat pentru perioade lungi de timp. Iar daca se compara doua computere, ideea generala este de a merge la o rezolutie mai mare daca este posibil sau de a alege o actualizare HD atunci cand este disponibila.

7. Durata de viata a bateriei

Acest aspect deosebit este important pentru cei care au nevoie sa ruleze calculatoarele toata ziua in fiecare zi sau poate chiar zile la un moment dat fara conectarea la o priza. Desi durata de viata a bateriei poate scadea in timp, este mai bine sa luati in considerare o unitate care are o longevitate a bateriei si o usurinta in care sa schimbati o baterie noua, daca va veni timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *