foto

6 trucuri pentru a face fotografii perfecte – ghid pentru incepatori

Fotografia este o arta pe care aproape toata lumea o iubeste si in prezent o optiune excelenta de a castiga bani. Majoritatea oamenilor capteaza fotografii doar ocazional, dar cativa dintre ei vor sa fie cei mai buni fotografi. Ei doresc ca fotografiile lor sa fie apreciate de toti telespectatorii.

Dar obtinerea unui comentariu extraordinar din partea spectatorului nu este o sarcina usoara. Pentru aceasta, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri, deoarece oricine poate sa capteze o fotografie a unui subiect, dar numai fotograful instruit si cel mai bun poate face subiectul placut de ochi. Deci, prin acest articol, va vom oferi cele mai bune sfaturi si trucuri de fotografie pentru incepatori.

 1: Fiti activi

Cel mai important lucru pentru fotografie este ca trebuie sa fiti activi cu totul. Acest lucru este esential pentru ca de multe ori se intampla sa nu faceti clicul perfect pe care l-ati dorit. Deci, intotdeauna sa fiti prezent mental si fizic in timpul fotografierii. Din aceasta cauza nu veti pierde niciodata clicurile dvs. preferate.

2: Evitati estomparea fotografiilor

Acest truc este un must-have pentru incepatori, deoarece de multe ori se intampla ca, in timp ce faceti clic pe o imagine sa va tremure mana. Acest lucru poate cauza estomparea fotografiilor. Pentru a evita neclaritatea fotografiilor, utilizati ambele maini in mod corespunzator. Tineti o mana in jurul corpului camerei si cealalta in jurul obiectivului. Daca este necesar, utilizati un trepied sau monopod pentru suport.

3: Deplasati inchiderea spre obiectiv pentru o fotografie perfecta

De fiecare data cand faceti un instantaneu nu este necesar sa preluati toata imaginea. Uneori imaginea de inchidere a obiectului pare mai atractiva. Acest lucru ii ajuta pe spectatori sa inteleaga tema exacta a subiectului. Incercati mai ales sa umpleti subiectul in cadru, pentru poze frumoase.

4: Utilizati fundaluri simple

Cu toate acestea, este un sfat usor de fotografie, dar aplicat, poate oferi fotografiilor dvs. un aspect curat si atractiv. De multe ori intalnim portretul in care fundalul pare a fi mai atractiv decat subiectul. Evitati acest lucru, alegeti culori neutre si modele simple pentru fundal simplu sau fundal simplu.

 5: Plasati obiectul pe directia perfecta a luminii solare

Intotdeauna incercam sa facem ceva nou cu fotografiile. Pentru asta vrem diferite nuante, formate de razele soarelui. Ajustati astfel subiectul in functie de umbra pe care o doriti cu subiectul. Plasati subiectul spre soare pentru efecte luminoase; asezati obiectul opus soarelui pentru efectul de silueta, iar pentru efectul de jumatate de silueta si efectul semi-luminos plasati obiectul langa soare.

6: Utilizati blitul cand este necesar

Intotdeauna incercati sa evitati blitul in timpul capturarii fotografiilor deoarece flash-ul elimina adesea aspectul natural al fotografiilor. Puteti evita blitul chiar si atunci cand sunteti in interior, prin utilizarea ISO. Alegeti ISO corect pentru cele mai bune clicuri. Alegerea ISO intotdeauna depinde de situatia diferita. In intuneric impingeti ISO in sus si in suficienta lumina impingeti ISO in jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *